Detská Tour Petra Sagana po prvýkrát vo Vysokých Tatrách

V krásnom golfovom areáli Royal Valley Malý Slavkov sa prvýkrát uskutočnila aj naša Detská Tour Petra Sagana. Aj keď predpoveď počasia neveštila nič dobré, búrky a krupobitie náš nakoniec obišli.

Trať bola s minimálnym výškovým prevýšením, ale cyklistom trávnatá lúka a protivietor dali poriadne zabrať. Organizátori pripravili pre pretekárov až 3 varianty okruhov a to s ohľadom na kategóriu suťažiacich. Po najmenšej kategórii Baby, na ktorú čakala 300-metrová asfaltovo – trávnatá trať, sa už zraky divákov a rodičov upierali na bodované súťažné kategórie.

DTPS_Maly_Slavkov_18.7 (396)

V kategórii Mikro dievčat si prvýkrát v tejto sezóne víťazstvo vybojovala Natália Úreková, ktorá si na krátkej trati vybudovala dostatočný náskok pred svojimi prenasledovateľkami. Od víťazstva k víťazstvu postupuje tento ročník na Detskej Tour Jakub Roštár, ktorý ani v Tatrách nenašiel premožiteľa. V Mili dievčatách má v tejto sezóne „dobré nohy“ Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín, čo potvrdila aj v Malom Slavkove. Nikolaj Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana sa už v úvode „striasol“ maďarského bikera Maximiliana Jónyho a s prehľadom zvíťazil v Mili chlapcoch. Nikolajov brat Matej reprezentujúci rovnaký klub, zvíťazil taktiež, aj keď zlato si vybojoval až po tuhom boji v záverečnom špurte.

DTPS_Maly_Slavkov_18.7 (302)
Mladšia žiačka Romana Bortelová reprezentujúca Cyklistickú Tour výborne sekundovala aj starším žiačkam, keďže štartovali tieto kategórie spolu a až v záverečnom šprinte ju predbehla víťazka starších žiačok Lucia Šichtová obliekajúca farby rovnakého klubu. Výborne sa predviedol aj mladší žiak Marko Roštár z PROefekt Košice, ktorý zvíťazil v nabitej konkurencii.
DTPS_Maly_Slavkov_18.7 (18)
Kategória starších žiakov bola tentoraz najslabšie obsadená a absentoval aj líder súťaže, čo využil Tobias Hajkovský z domáceho CK MŠK Kežmarok, ktorý zvíťazil už druhýkrát za sebou na tejto Tour. V rodičovskej kategórii zostali prvenstvá v PROefekt Košice a to zásluhou Ivany Nikhazyovej a Tomáša Valíčka.



Top