Detská tour Petra Sagana – letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.

Organizátori museli dokonca ráno posunúť kvôli príchodu účastníkov na prezentáciu aj úvodný štart Baby. Aj tých bolo na štarte viac ako 100, aj keď ide o nesúťažnú kategóriu. V mikro chlapci vyvolávanie na štart (štartuje sa podľa priebežného poradia seriálu) bola tiež poriadna „fuška“, keďže sa prihlásilo 90 malých cyklistov. Rekord účasti v trjto kategórií síce nepadol, ale boli sme blízko.

Detská tour Petra Sagana

Od štartu to poriadne „napálil“ David Bukovan, ktorý sa na trati hneď vzdialil svojmu českému prenasledovateľovi a bezpečne zvíťazil. Iný priebeh už mala kategória Mikro dievčat, kde sa prvé dve cyklistky zmestili do jedinej sekundy. Zvíťazila Katarína Jannová.

V kategórii Mili chlapci mal najlepšie nohy Bratislavčan Tomáš Funtík, na ktorého chrbát sa pozeralo ďalších 72 cyklistov v tejto kategórii. Švecová Hana z CK Olympik Trnava mieša karty v celkovom poradí od úvodného kola Detskej tour a nebolo tomu inak ani v Martine, kde presvedčivo zvíťazila.

chlapci na bicykloch na Detskej tour Petra Sagana

Už len poľský cyklista chýbal na popredných miestach, aby sme čelo kategórie Mini chlapci mohli nazvať V4, veď vpredu o medaily bojoval okrem slovenského cyklistu aj maďarský a český biker. Najviac síl mal Maďar Péter Patrik András z klubu Superior MTB racing team. Taká istá situácia vznikla u dievčat a vpredu sa stretli opäť tri národnosti.

Tentokrát so šťastnejším koncom pre Sofiu Drongovú z Tufo Cyklozákladna Otrokovice, ktorá zvíťazila z dvadsaťsekundovým náskokom. U mladších žiakov to bol súboj dvoch najsilnejších MTB klubov Topoľčianky – Cyklistická Tour v podaní Šimon Tkáč a Jakub Hnojčík. Viac síl mal v závere topoľčiansky cyklista. Zaujímavosťou tejto kategórie bolo, že v prvej osmičke poradia mali zastúpenie len hore spomínané dva cyklo kluby.

U mladších žiačok to bol zase klubový mikro súboj Cys Akadémie Petra Sagana a o necelú sekundu „vyšpurtovala“ víťazstvo Sofia Matiesková. V kategórii starších žiakov bol od štartu pekný súboj trojice cyklistov, ktorí sa vzdialili zvyšku štartového poľa.

Tak ako v Žiline mal najviac síl biker z MŠK Žiar nad Hronom Tadeáš Rybanský, ktorý to nechcel nechať na špurt a svojich súperov v závere „utrhol“. Navlas rovnaký priebeh mala aj kategória starších žiačok, keď až v závere sa odpútala od svojich dvoch trnavských prenasledovateliek Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour a zvíťazila.

víťazky Detskej tour Petra Sagana

V kategórii rodičov sme mali rovnakých víťazov ako v Žiline, a to Michal Mička a Helen Beňová. Víťazka kategórií žien však na rozdiel od Žiliny musela o „zlato“ bojovať až do záverečných metrov.

Tešíme sa na cyklistov na 4. kole Detskej tour Petra Sagana, ktorá sa uskutoční 11. júna v Demänová rezort.



Top