Ako bolo na Detskej tour Petra Sagana v Žiline?

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.

Trať bola blatistá, šmykľavá a technicky náročná. Našťastie najmenšie kategórie to mali ešte bez dažďa.

Po nesúťažnej kategórie Baby, kde sa na štart postavilo viac ako 50 nádejných budúcich bikerov, už išlo do tuhého. V kategórii Mini chlapci v konkurencii 61 cyklistov, tak ako na úvodnom kole v Budmericiach, zvíťazil Jakub Šiarnik Bardejov MTB team, ale mal to poriadne náročné, veď v dvoch sekundách v cieli boli až štyria bikeri.

deti, cyklisti, Detská Tour Petra Sagana

U dievčat v tejto kategórii prišla do cieľa s bezpečným náskokom pred maďarskou prenasledovateľkou Ema Úreková. Aj v kategórii Mili chlapci išlo „zlato“ na východ a to zásluhou Jakuba Roštára z Proefekt Košice, ktorý zvíťazil s obrovským náskokom. U dievčat to bol zase súboj západu Slovenska a víťazstvo získala Nela Čerňanská z ŠK Medvedica.

V kategórii Mini chlapci sme mali na stupňoch víťazov kompletné zahraničné zastúpenie, najrýchlejší bol Péter Patrik Andráš z maďarského Superior Racing team pred českými cyklistami. Aj u dievčat zlatá medaila putovala do zahraničia a zaslúžila sa o to česká bikerka Sofie Drongová z Tufo Cyklozákladna Otrokovice.

Pekný súboj sme videli aj v kategórii mladších žiakov. Jakub Hnojčík z Cyklistickej Tour nasadil v druhom kole svojim konkurentom úder a mierny náskok udržal až do cieľa. Súboj na pásku to bol u mladších žiačok so šťastnejším koncom pre Elišku Konigovú z ŠK Topoľčianky, ktorá zvíťazila o 3 sekundy pred domácou bikerkou.

cyklistizablatená cyklistka

Kým po minulé roky bola kategória starších žiakov najslabšie obsadená, tak tento rok tomu vôbec tak nie je. Súťažia tu aj najlepší slovenský bikeri a bolo sa na čo pozerať aj v Žiline. Čo nevyšlo Tadeášovi Rybanskému z MŠK ŠK Žiar nad Hronom v Budmericiach, podarilo sa mu v Žiline. Vrátil porážku topoľčianskym bikerom, aj keď Milan Húsenica štartoval až zo 7. radu. Dve víťazstvá má na konte už staršia žiačka Karolína Hajduková z CK Dohňany, ktorá zvíťazila s viac ako minútovým náskokom.

cyklistivíťazi Detskej Tour Petra Sagana

Medzi rodičmi zvíťazil Michal Mička z klubu Kolo Kopaníc a Helen Beňová – Víno Beňo Topoľčianky.

Tešíme sa na mladých bikerov už 21. mája na letisku Tomčany pri Martine.



Top