Detská Tour Petra Sagana pokračovala v x-bionic® sphere v Šamoríne

Čo dokáže „rozbiť“ cyklistický pelotón?! No predsa kopce, znela by asi najčastejšia odpoveď. Ale v Šamoríne sme sa presvedčili, že aj vietor. Fúkal a to poriadny. Našim cyklistom na Detskej Tour dal poriadne zabrať.

Krásny areál dostihovej dráhy x-bionic®sphere už po tretíkrát privítal mladých cyklistov a cyklistky nielen zo Slovenska, ale aj z Česka a Maďarska. Trať skôr cyklokrosová, kde sa striedali veterné rovinky s krátkymi trávnatými kopčekmi a technickými zatáčkami.

V kategórii Mikro maďarská pretekárka Millie Sophie Jóny z teamu UJBUDA SUPERIOR MTB TEAM poriadne “vycvičila” štartové pole a s prehľadom zvíťazila. U Mikro chlapcov sa takisto ako v Žiline najviac darilo Jakubovi Roštárovi. Aj u Mili dievčat pokračovala nadvláda maďarských cyklistov a v Šamoríne zvíťazila Réka STORCZ-NAGY s rovnakou klubovou príslušnosťou ako predchádzajúca víťazka. A že to v Maďarsku myslia s cyklistikou vážne, potvrdil v tejto kategórii Mili aj ďalší maďarský cyklista Leo Horvath zo Superior Racing team.

V kategórii Mini dievčatá bolo navlas rovnaké medailové poradie ako v Žiline. Zvíťazila Nela Matiesková z Velosvet Cycling team PrievidzaMatej Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana nikoho nenechal na pochybách a od úvodného šliapnutia do pedálov sa osamostatnil a aj vo veternej etape diktoval tempo. Zvíťazil s obrovským náskokom. U mladších dievčat to bolo napínavé hlavne zásluhou sestry víťaza predchádzajúcej kategórie, Emmy Galovičovej, ktorá poriadne dýchala na chrbát víťazke Romane Bortelovej z Cyklistickej Tour. Tá víťazstvo uhájila o 2 sekundy.

V nedeľu sa zišla poriadna konkurencia aj mladších žiakov a 50tka cyklistov súťažila na 4 kolá. Že sa dá zvíťaziť aj z posledného radu, dokázal Martin Stano z ŠK CK Topolčianky, ktorý si okrem víťazstva odnášal cenu aj ako skokan kategórie. U starších žiačok sme videli najtesnejší dojazd, kde na páske Miriam Šichtovú zdolala jej klubová kolegyňa Lucia Šichtová z Cyklistickej tour. Víťazstvo zo Žiliny si zopakoval aj Martin Surman zo Slávia ŠG Trenčín, ktorý sa v druhej polovici pretekov odpútal od svojich prenasledovateľov.

Rodičovskú kategóriu žien ovládla premiérovo Ivana Nikházyová z Proefekt Košice a u mužov sa z trojice z úniku najviac radoval Peter Bahorec.

Najbližšie 3. kolo Detskej Tour Petra Sagana pokračuje 27. júna v Topoľčiankach.



Top