Blatisté finále Detskej Tour Petra Sagana v Demänovej

V krásnom prostredí Demänová rezort sa odohrávalo finálové kolo Detskej Tour Petra Sagana. Členitý terén a „singláče“ poriadne preverili početné štartové pole v 12 kategóriách.

A aj po pretekoch bolo čo robiť. Okrem už pravidelného divadelného predstavenia, sa mohli cyklisti vyšantiť u Filipa Polca na mobilnom pumptracku. Pripravili sme aj cykloškolu techniky a autodráhu poháňanú trenažérmi. Velosprint zabezpečil pre cyklistov smart trenažéry. Do toho cyklistov povzbudzovali bubeníci z Campana Batucada.

Ale poďme k priebehu pretekov. Na finále Detskej tour sa odprezentovalo 438 nádejných cyklistov. Baby kategóriu čakala asfaltová 200 metrová nenáročná trať. Medaila dnes potešila všetkých zúčastnených cyklistov, keďže išlo o finálové kolo.

Jakub Roštár z Proefekt Košice si aj v Demänovej, tak ako na všetkých predchádzajúcich kolách, prišiel pre presvedčivé víťazstvo a stal sa aj ašpirantom na víťaznú trofej od dizajnéra Tour de France (žrebovanie z víťazov 5 kôl Detskej tour). Miernym prekvapením bolo víťazstvo Nely Čerňanskej z ŠK Medvedica, ktorá zvíťazila až v záverečnom šprinte. Krásny súboj zviedol Maximilián Jóny z Ujbúda Superior s Nikolajom Galovičom, ktorý nepoznal doposiaľ na tomto podujatí porážku. Až vo finále ho po tuhom boji zdolal práve maďarský cyklista.

U dievčat to tak napínavé nebolo a z viac ako minútovým náskokom prišla do cieľa prvá Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín. Kategóriu Mini chlapci ovládli cyklisti z Cyklistickej Tour, keď presvedčivo zvíťazil Jakub Hnojčík. V Mini dievčatá si až 3 cyklistky „brúsili zuby“ na víťazstvo, ale žiadne prekvapenie sa nekonalo a s tesným náskokom si zlato odnáša Sofia Matiesková z Velosvet Cycling Team Prievidza, ktorá taktiež zvíťazila 5x na tomto podujatí a v žrebovaní sa na ňu usmialo šťastie a trofej od dizajnéra Tour de France získala práve ona.

Len druhú účasť na Detskej tour pretavil Milan Húsenica z ŠK Topoľčianky v presvedčivé víťazstvo medzi mladšími žiakmi. Karolína Bortelová z Cyklistickej Tour má na záver poriadnu formu a víťazstvom medzi mladšími žiačkami sa bodovo dotiahla v celkovom poradí na jej dvojičku Romanu. Patrik Pinteš z CYS Akadémia Petra Sagana prišiel prvýkrát na podujatie a rovno po zlato. Poriadne ho však ponaháňal ďalší starší žiak Trenčan Martin Surman. Najpresvedčivejšie víťazstvo sme zaznamenali u starších žiačok, kde zvíťazila Stanislava Síkeľová z CYS Akadémia Petra Sagana s viac ako 2 minútovým náskokom. Medzi rodičmi bol najrýchlejší Tomáš Valíček z Proefekt Košice a Martina Šichtová z KPHC Turčianske Teplice.



Top