Mladí cyklisti súťažili v Považskej Bystrici

Prvý deň prázdnin a zároveň posledný júnový sme strávila naša cyklistická rodina opäť spolu pri Detskej tour Petra Sagana, tentokrát v Považskej Bystrici. Krásne námestie v centre mesta síce ešte v piatok nepôsobilo cyklisticky, to sa však veľmi rýchlo zmenilo a vznikol na ňom dynamický, 1,5 km dlhý okruh, ktorý si mohli vyskúšať všetky súťažné kategórie. Bol síce rovinatý, vietor však dokázal našich cyklistov poriadne potrápiť. A pomohol tiež veľmi rýchlo podeliť štartové pole podľa výkonnosti. Počet súťažiacich dosiahol takmer 450, čo je síce menej ako v Žiline, či Nitre, avšak v tomto, už prázdninovom období, stále veľmi pekné číslo. Ďakujeme všetkým, ktorí ste na Považie prišli. Zaujímavosťou bola účasť bratskej dvojice zo Španielska medzi staršími žiakmi. Videli ste veľmi zaujímavé súboje, ochutnávku skutočnej cyklistiky, teda súboje od začiatku až do konca a aj taktizovanie a šetrenie síl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vo výsledkoch sa v popredí objavila väčšina známych postáv a dominantných pretekárov a pretekárok. Víťazi to nemali jednoduché. Absencia dlhších stúpaní neumožnila tým zdatnejším odskočiť výraznejšie, od začiatku do konca sa často v trojici, či štvorici ťahali za čo najlepším umiestnením. Bolo zriedkavé vidieť víťazstvo systémom štart – cieľ. To sa podarilo v kategórii starších žiakov Dávidovi Manzatovi, ktorý ostatným súperom nedal šancu a najdominantnejším výkonom tohto kola ovládol najstaršiu kategóriu. Medzi staršími žiačkami sa podarilo zo skupinky líderiek odpojiť Terézii Ciriakovej a v kategórii mladších žiačok dominovala s prehľadom Dorota Vojtíšková. Po víťazstvo medzi mladšími žiakmi si prišiel Martin Kadúc po strhujúcom súboji s ďalšími dvoma pretekrármi, ktorých odpor dokázal zlomiť v poslednom okruhu. Ich súboj mal všetko, nástupy, doťahovania, striedania na čele. Bol to skutočne krásny divácky zážitok. Podobne ako pretek mini chlapcov, kde sa iba s náskokom 1,7 sekundy radoval z prvenstva Matej Tomáš. Víťazstvo si medzi mini dievčatami úspešne strážila Lucka Hudoková. Podobný odstup, zhruba 5 sekúnd si vypracovala aj víťazka kategórie mili dievčatá Sofia Matiesková. Dominantný bol v sobotu Oliver Samák, ktorý ostatným mili chlapcom ušiel o 15 sekúnd. Medzi najmladšími sa z víťazstva tešili medzi mikro chlapcami Šimon Ďurina a mikro dievčatami Ella Trochanová.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Po výborných výkonoch čakajú deti aj ich rodičov už spomínané prázdniny. Ďakujeme za podporu partnerom, spoluorganizátorom vo všetkých lokalitách pri siedmich kolách Detskej tour Petra Sagana a tešíme sa na vás v septembri, konkrétne 16. v Trnave.



Top