Report 1. kolo DTPS – Lučenec 3. apríla

Premiérovo pre Detskú tour v „neznámom“ Lučenci odštartoval v nedeľu 3. apríla tretí ročník dnes už môžeme povedať populárnej Detskej tour Petra Sagana. A hneď padali rekordy! Okrem teplotných, hlavne tie účastnícke, veď v Lučenci na úvodnom podujatí série sa zaprezentovalo 412 cyklistov vo veku od 2 do 14 rokov.

Mestský park stvorený na podobné podujatia, výborne zázemie, fungujúca organizácia zásluhou domácich NovoCK trial Lučenec predurčoval nedeľu na vydarené podujatie.

V miestnom mestskom parku má už pravdepodobne niečo odjazdené na svojom odrážadle domáca Sofia Molnárová, ktorá zvíťazila v nesúťažnej kategórií baby (medaile dostávali všetci účastníci tejto kategórie). U chlapcov bol najrýchlejší na 200 metrovej trati Lukáš Králik zo Zvolena.

lucenec_1 

V kategórií mikro už išlo o premiérové body do celkového poradia a najviac ich získala Lea Fogelová zo Serede. U chlapcov bol najrýchlejší domáci pretekár Michal Nagy, ktorý sa venuje cyklotrialu a na trati plnej zákrut  využil svoju techniku.

lucenec_2

Lívia Nogová z Martina je nielen pravidelnou účastníčkou Detskej tour, ale ju aj často vídame na najvyššom stupienku a tomu nebolo inak ani v Lučenci.  Zvíťazila s veľkým náskokom 1 minúty a 7 sekúnd v kategórií Mili dievčatá. U chlapcov bola táto kategória najsilnejšie zastúpená, veď na štart sa postavilo 69 chlapcov v ročníkoch 2008 a 2009. S prehľadom a systémom štart – cieľ zvíťazil Michal Šichta z Vrútok. Príjemne prekvapila organizátorov aj kategória Mini dievčatá, veď na štart sa postavilo 38 cyklistiek – na slovenské pomery naozaj nevídané.  Po zime najlepšiu formu preukázali dvojičky Tamara a Zina Polick z Trenčína, ktoré si najlepšie rozložili sily na troch okruhoch v miestnom parku.

lucenec_3

Jediným českým zástupcom a to hneď víťazným bol v kategórií mikro chlapci Ondřej Woller zo Vsetína, ktorému však dobre sekundovali cyklisti z Dubnice nad Váhom ( Mojto, Maják). Najdramatickejší finiš sa odohral v kategórií mladších žiačok, kde sa do 1 sekundy zmestili až tri cyklistky. Najrýchlejší finiš mala Simona Bodoríková z Beluše. U mladších žiakov víťazstvo vybojoval Matthias Schwarzbacher z Brezna, ktorý je veľmi všestranným športovcom (okrem cyklistiky hráva hokej a v zime skúša aj biatlon). Staršia žiačka Adriana Šariková z Banskej Bystrice taktiež do posledných metrov bojovala o víťazstvo a výborne jej sekundovali Emma Sochanová a Ukrajinka Yarina Bitkovska. Jakub Barcik sa síce venuje predovšetkým cestnej cyklistike, ale sporadicky súťaží aj na horských bicykloch (minulý rok absolvoval aj MTB Kemp Petra Sagana v Terchovej).V Lučenci na rýchlej trati mu sekundoval len strieborný Filip Majerský.

Čerešničkou na torte bolo víťazstvo Petra Sagana na Okolo Flámska presne v čase vyhlasovania výsledkov jeho projektu Detskej tour.

lucenec_4

Na podujatí sa zúčastnili aj deti z Detského domova Lučenec. 2. kolo Detskej tour sa uskutoční 16. apríla v Žiari nad Hronom a na MTbiker prebieha online prihlasovanie na podujatie.

Poďakovanie patrí všetkým partnerom Detskej tour Petra Sagana.

 

Zánický Peter – riaditeľ podujatia



Top