Detská tour Petra Sagana – Levoča – report

Už po 4 krát sa stretli mladí cyklisti tento rok na Detskej tour Petra Sagana. Podujatie pripravila Cyklistická Detská tour v spolupráci s cyklistami z Cyklo Spiš a Mestom Levoča. Na prezentácií v Levoči sa zaregistrovalo 418 cyklistov.

V miestnom kempingu cyklistov  čakal krátky, ale o to náročnejší okruh.  „Saganovci“ museli zdolať krátke stúpania, ale aj množstvo zákrut pomedzi stromy a aj prudké zjazdy preverili ich techniku. Ten kto sa „kamaráti“ s prehadzovačkou mal na tejto trati navrch.

Len kategórie Baby absolvovali krátku asfaltovú rovinku a pre väčšinu to bol prvé cyklistické preteky. Najväčšiu istotu na svojom bicyklíku preukázali Ria Gregušová zo Žiaru nad Hronom a Lukáš Králik zo Zvolena. V mikro dievčatá na každom kole v popredí jazdí Nela Jezbergerová z Vysokých tatier, ale až teraz v Levoči sa jej po prvý krát podarilo aj zvíťaziť.  Absenciu priebežného lídra Michala Nagyho využil Filip Štrba z Novej Lesnej, ktorý zvíťazil v kategórií  päť až šesť ročných chlapcov. Lívia Nogová z Martina opäť dominovala v kategórií mili dievčatá a zvíťazila z pol minútovým náskokom na svoje prenasledovateľky. To isté platí aj u chlapcov, kde zvíťazil Michal Šichta z Martina, ale dobre mu sekundoval aj druhý v poradí Adam Maliňák z Českej republiky. Táto kategória bola opäť najlepšie obsadenou, veď na štart sa postavilo 84 chlapcov!  Pekný súboj previedli Tamara a Zina Polick z Trenčína a v takomto poradí aj prešli cieľom. U chlapcov jednoznačne dominujú českí cyklisti a  Jakuba Mušáleka z Háju ve Slezsku a Ondřeja Wollera zo Vsetína bola radosť sledovať. Na svoj vek výborná technika a pekný súboj na trati. Veríme, že obom chlapcom výkonnosť vydrží aj do vyšších kategórií. Z víťazstva sa napokon radoval s 3 sekundovým náskokom prvý menovaný. Linda Paulechová z Nového Mesta nad Váhom sa pomaly rozbiehala v prvých dvoch kolách Detskej tour, ale teraz potvrdila, že víťazstvo zo Svätého Jura nebolo náhodné. Asi najkrajším a najvyrovnanejším súbojom o víťazstvo bol súboj medzi Matthiasom Schwarzbacherom z Brezna a Adamom Bernátom z Háje ve Slezku. V každom kole bolo poradie vymenené, v tom poslednom bol predsa len rýchlejší Matthias, ktorý využil záverečné stúpanie v lese, nakoľko táto kategória už súťažila na náročnejšej trati aj mimo areálu kempingu. Minuloročná víťazka Detskej tour Norika Jenčušová zo Spišskej Novej Vsi štartovala tento rok len po prvý krát a premiéra bola hneď víťazná.  U starších žiakov nenadviazal na predchádzajúce víťazstvá Jakub Barcík, ktorý tentokrát ostal v poli porazených a zvíťazil nováčik na Detskej tour Florián Papcun z Košíc.

5. kolo Detskej tour Petra Sagana pokračuje 25. júna 2016 v Prešove.

Generálny partner podujatia: Slovenská sporiteľňa

Partner súťaže: Slovenský zväz cyklistiky, Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, Harry, Trinity hotels, Citroën, Cebra Bowden, Superstany, Sunroot, Cyklomapy, Maad, Sagan Academy, Eleven

Mediálny partner súťaže: Mtbiker, Cycling-info, Sdeťmi.com, Rádio šport, Bike, Biker.

 

levoca_1 levoca_2 levoca_3 levoca_4 levoca_5 levoca_6 levoca_7



Top