Detská tour Petra Sagana 2.kolo

V Žiari nad Hronom v školskom areáli, kde má zázemie miestny cyklistický klub CK MŠK Žiar nad Hronom sa uskutočnilo v sobotu 16. apríla 2016 2. kolo Detskej tour Petra Sagana. Trať bola pripravená výborne, čo si pochvaľovali aj samotný účastníci. Bola dostatočné dlhá a široká na predbiehanie. Organizátori si mohli dovoliť navýšiť počet kôl pre jednotlivé kategórie, keďže nehrozilo časté obehnutie cyklistu o jedno kolo. Účastnícky rekord z Lučenca síce prekonaný nebol, ale účasť bola aj tak výborná. Na štart sa postavilo 360 mladých cyklistov a cyklistiek. A všetko klapalo ako malo a to hlavne zásluhou spomínaného klubu a ich dobrovoľníkov na podujatí.

Jeden atletický 300 metrový ovál absolvovali BABY deti. Je to asi najmilšia kategória, kde veľa krát niektorí cyklisti po vzhliadnutí veľkej diváckej kulisy pri trati majú problém vôbec nastúpiť na súťaž, prípadne štartujú aj s plačom. V cieli je však už všetko v poriadku, keď sa im na hrudi „hompáľa“ medaila Petra Sagana. Táto kategória je nesúťažná a je hlavne o prvom kontakte so súťažou. Tento rok nás prekvapil a pobavil jeden pretekár, ktorý v polovici trate zastavil a kričal na maminu čakajúcu ho v cieli  …..máámi cikaááť.

V kategórií Mikro dievčatá mala veľká favoritka Lea Fogelová pád a to využila Ráchel Repková z Dubnice nad Váhom, ktorá v záverečnom šprinte zdolala Johanku Chromekovú z Brusna obliekajúcu dres partnera Detskej tour Trinity Hotels. Miško Nagy z Lučenca si prišiel zopakovať víťazstvo z Lučenca aj do Žiaru a opäť zvíťazil s prehľadom v tejto kategórií u chlapcov. Martinčanka Lívia Nogová zvíťazila u mili dievčat o 40 sekúnd a takýto náskok si dokázala vypracovať v priebehu 10 minútového preteku. Kráľovskou kategóriu môžeme opäť nazvať kategóriu mili chlapci, kde štartovalo 73 cyklistov – opäť najviac medzi všetkými kategóriami. Michal Šichta z Vrútok bol najrýchlejší tak ako v Lučenci. Nás však zaujal aj strieborný Adam Maliňák z Valašského Meziříčí, ktorý štartoval z pozície 52! Za 9 minút sa dokázal prepracovať tak vysoko a my sme radi, že ukázal aj ostatným, že pokiaľ je výkonnosť dá sa to!

Tamara Polick v úvode sezóny poriadne šliapla do pedálov a aj pri svojom druhom štarte zvíťazila v kategórií mini dievčatá a to opäť pred svojou sestrou Zinou, ktorá finišovala s minimálnou stratou na svoju dvojičku. Sme radi, že na Detskú tour prichádzajú aj kvalitní cyklisti z Česka čo opäť dokázal Ondřej Woller zo Vsetína, ktorý si zopakoval víťazstvo z Lučenca. Dobre mu však sekundovali Jakub Benča z Horných Hámrov a Dominik Sochan z domáceho CK Žiar nad Hronom, ktorí prišli s minimálnou stratou. Prvé víťazstvo na Detskej tour má „v kapse“ aj mladšia žiačka Žilinčanka Nina Urbanová. Mattias Schwarzbacher z Brusna opäť dominoval u mladších žiakov a ukázal ostatným súperom, že nielen s hokejkou , ale aj s bicyklom to vie. Viktória Pavlíková zo Žiaru nad Hronom finišovala so sekundovým náskokom pred Ukrajinkou Yarinou Bitkovskou, ktorá taktiež pravidelne súťaží na Detskej tour. Starší žiak Jakub Barcík z Prievidze si opäť zopakoval víťazstvo systémom štart – cieľ.

3.kolo Detskej tour Petra Sagana je naplánované už 1. mája 2016 vo Svätom Jure. Viac informácií nájdete na www.detskatour.sk

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????



Top