V Terchovej Detská Tour aj so Saganom!!

DTPS-Terchova-1Síce nie s  Petrom, ktorý súbežne s podujatím  Detskej tour súťažil vo Švajčiarsku a  do Terchovej by to nestihol 🙂  a tak ho zastúpil jeho starší brat Juraj, ktorý taktiež oblieka dres profesionálneho cyklistického tímu Cannondale. Juraj v Terchovej dekoroval najúspešnejších cyklistov vo všetkých kategóriách.

Ale poďme  pekne po poriadku.

Podujatie v Campingu Nižné Kamence už odštartovalo v sobotu, kedy Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra pripravila v rámci  OTVÁRANIA CYKLOTRÁS nesúťažný MTB cyklomaratón. Malá Fatra môže byť pyšná na cyklotrasy, veď značené cyklotrasy sú v dĺžke viac ako 600 kilometrov a tento týždeň pribudla aj novinka – aplikácia cyklomáp pre mobilné telefóny.

Nedeľa však už od rána patrila v Campingu Nižné Kamence mladším cyklistom, keďže  sa blížilo 4. kolo  Detskej tour Petra Sagana. Cyklisti neúnavne trénovali na trati a pred jedenástou sme dostali správu z prezentácie, že opäť sme pokorili hranicu účasti viac ako 200 účastníkov.

Počasie bolo tiež priam cyklistické, keďže nás obišlo extrémne teplo, či zima.

 

 

V cieľovej rovinke to vyzeralo ako pri dojazde Tour de France a niekto vtipne poznamenal, že ani Peťo Sagan nemá v cieľovej rovinke toľko fanúšikov ako sa nazbieralo práve divákov na Detskej tour  🙂

DTPS-Terchova-2

 

 

 

 

 

 

Najmilšou kategóriou boli opäť najmenší cyklisti Baby – tie  prekvapené pohľady deťúreniec …..“ a prečo mi všetci tlieskajú“  sú nezabudnuteľné 🙂

DTPS-Terchova-3

 

 

 

 

 

 

V ostatných kategóriách už išlo všetko na ostrie noža, ale vždy v pravidlách fair play.

Sme radi, že sme zaznamenali opäť nové tváre na súťaži a to vo všetkých kategóriách.

Najúspešnejších cyklistov sme ocenili trofejami a medailami.

DTPS-Terchova-4

 

Sprievodný program tvorili detské nafukovacie atrakcie. Taktiež potešila jazda na koníkoch, darček od Walmarku, či cukrovinky, medovníky a palacinky v bufete.

Pivovar Černá Hora sa postaral o pitný režim pre organizátorov.

Camping Nižné Kamence nám pomohol s prípravou trate a OOCR Malá Fatra s organizáciou podujatia.

Tešíme sa na Vás v Dolnom Kubíne 5. júla 2014.

 

Hlavným partnerom podujatia je Slovenská sporiteľňa.

Partnerom podujatia Poistovňa Slovenskej sporitelne, Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra, Mesto Žilina, Camping Nižné Kamence, , Walmark, Černá Hora.

Mediálny partner Rádio Šport, MTbiker, Bikepoint, Cycling-info.



Top