Report z 1. kola Detskej tour Petra Sagana

V sobotu 12. apríla odštartovala premiérovým úvodným kolom vo Svätom Jure Detská tour Petra Sagana. Súťaž prebiehala na miestnom futbalovom štadióne a v okolí a to pre dvanásť vekových kategórií od 3 do 14 rokov. Kadeti a kadetky sa vydali už na svoju maratónsku púť s dospelými účastníkmi. A to je aj cieľom, aby Detská tour „produkovala“ detských vyznávačov cyklistiky aj do dospelých kategórií.

dtps_1kolo

Už od rána pri pohľade na zástup rodičov na prezentácií bolo jasné, že to bude rekordná účasť ….bodaj by nie, keď sme v úvodnom kole série 🙂  Na slovenské pomery nevídaná . Celkovo zaregistrovaných 340 cyklistov v detských a mládežníckej kategórií, organizátorov potešila. Kategória Baby, to znamená tých najmenších do 4 rokoch (väčšinou na odrážadlách) bola naozaj milým úvodom súťaže. Detičky väčšinou nechápali povzbudzovaniu rodičov, súrodencov a divákov a zmätene sa obzerali po stranách, niektoré so širokým údivom, úsmevom, ale zahliadli sme aj slzičky 🙂

Každého účastníka čakala v tejto kategórií účastnícka medaila Petra Sagana. Kategória Baby bola nesúťažnou ( deti ešte nechápu prečo by mali súperiť na cieľovej rovinke a tam je najdôležitejšie, že deťom sa jazda na dvojkolesovom “ tátošovi“ naozaj páči).

 

dtps_1kolo-

dtps_1kolo-2

Ostané kategórie už súťažili o stupne víťazov a trofeje Petra Sagana. Často krát boli súboje napínavé, ale stále v zmysle fair play, čo je veľmi dôležité. Rodičia nadšene povzbudovali a bežali popri trati vedľa svojich ratolestí. Škoda len zablúdenia pár pretekárov v kategórií starších žiakov, ktorí už súťažili mimo štadióna. O program sa starali animátori oprávari s mega obrovskou trojkolkou a cyklo náradím a populárna bola aj prekážková cyklo dráha, ktorú pripravil p. Petrík z Cyklo Adventure Slovakia.
Na poludnie boli najúspešnejší dekorovaní krásnymi trofejami a medailami. Na ktorých sa šťastie neusmialo na trati Detskej tour mohli na základe svojho štartového čísla vyhrať v tombole bicykel od firmy Specialized prípadne iné cyklo doplnky. Organizátori z Cyklistického klubu Svätý Jur pripravili naozaj pekné podujatie.

dtps_1kolo-3
dtps_1kolo-4



Top