DTPS – 2. kolo Dolná Mariková

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAZa účasti necelej dvestovky mladých cyklistických nadšencov sa v sobotu 17. mája uskutočnilo v Dolnej Marikovej pri Považskej Bystrici 2.kolo Detskej tour Petra Sagana. Predpoveď počasia „neveštila“ nič dobrého, ale kto nakoniec prišiel neoľutoval.

Celá súťaž sa uskutočnila bez jedinej dažďovej kvapky a aj keď miestami bahnitá, ale bezpečná trať preverila technické zručnosti všetkých cyklistov. Približne 650 metrový okruh bol rozdelený podľa náročnosti aj na jednoduchšie kratšie verzie na ktorej súťažili najmladší účastníci. Mladších a starších žiakov preverilo aj jedno stúpanie a technický zjazd, ale všetci to zvládli bravúrne. Najstaršia kategória kadetov sa už vydala na maratónsku 20 kilometrovú trať. Všetko „klapalo“ na jednotku začo vďačíme spoluorganizátorom miestneho FC Team, ako aj rozhodcovskému  zboru.

Zaznamenali sme známe tváre z prvého kola Tour zo Svätého Jura, ale zaregistrovali sme množstvo nových cyklistických adeptov, čo nás nesmierne teší. Veď cieľom Detskej tour je zapojiť v priebehu roka do súťaže čo najviac detí. Dokonca v tomto kole sa na stupne víťazov postavili aj zahraniční účastníci z Česka a Talianska.

O kultúrny program bolo zo strany organizátorov postarané a pred vyhlásením výsledkov sa miestnom kultúrnom dome „Vydalo vajce na vandrovku“. Na dekorovaní pri stupňoch víťazov asistoval tak ako vo Svätom Jure otec Petra Sagana Ľubomír a súťaž nevynechalo aj Peťove krstňa 🙂

Okre Detskej Tour sa v Dolnej Marikovej uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v XC maratóne a tak sa tu okrem detí zišla slovenská špička, ale aj množstvo ďalších hobby bikerov a tak obe podujatia sa tešili aj bohatej diváckej kulise.

Generálny partner podujatia Detská tour Petra Sagana je Slovenská sporiteľňa.



Top