DTPS – 3. kolo Nitra – report

Premiéra Detskej tour Petra Sagana v Nitre vyšla na výbornú. Do krásneho mestského parku na Sihoti prišli stovky ľudí, aby si vychutnali slnečné počasie, množstvo detských atrakcií a povzbudili svoje ratolesti. Mladí pretekári si v tejto etape vyskúšali, aké to je búšiť do pedálov, čo to dá. Rovinatý profil umožňoval vyskúšať si okrem tradičného terénu aj rýchle asfaltové pasáže, brzdy aj nájazdy do zákrut a ukázal, aký silný motor sa skrýva v jednotlivých pretekároch. Pre divákov to bolo veľmi atraktívne divadlo, deti mali takmer stále pred očami a mohli ich povzbudzovať spolu s bubeníkmi zo skupiny Tambores.

Na štart sa postavila 500-ka detí, mnohé vôbec prvýkrát a podľa reakcií v cieli, sa im táto nová skúsenosť veľmi páčila. Na stupne víťazov sa dostali nielen tí najlepší z každej kategórie, ale aj skokani dňa, čiže deti, ktoré sa dokázali v najviac zastúpených kategóriách oproti štartovej pozícii zlepšiť najviac. To sa v Nitre podarilo Tomášovi Kaplánovi medzi mikro chlapcami (posun o 55 miest), Kristiánovi Kocovi v kategórii mili chlapci (zlepšil sa o 39 miest) a Tomášovi Janotkovi (poskočil o 18 miest).

Výborný pocit z prvenstva, krásnu trofej, medailu aj darček si z Nitry odnášajú medzi staršími žiačkami Alexandra Šaríková a staršími žiakmi Jakub Vlčák. Mladším žiačkam dominovala Silvia Šichtová a mladším žiakom Damian Bystrák. V kategórii mini dievčatá zvíťazila Lucka Hudoková a medzi chlapcami si drží neporaziteľnosť Jakub Mušálek, ktorý okrem svojich súperov v Nitre dokázal pokoriť aj predjazdcaJ. Rovnako tretie víťazstvo z troch pokusov pridala Alexandra Kadlecová a kraľuje mili dievčatám. Najúspešnejším mili chlapcom sa stal Jakub Kováč. Medzi mikro dievčatami zvíťazila Lenka Kováčová a mikro chlapcami druhýkrát po sebe Daniel Szilasi.

Šťastie sme si vyskúšali opäť v tombole, ktorou krásna nitrianska športová nedeľa vyvrcholila. Detská tour Petra Sagana už smeruje k najbližšiemu podujatiu, opäť z iného súdka. Po rovinke a mestskom prostredí v Nitre prichádza na rad už o dva týždne kopcovitejší Súľov s malebnou prírodnou scenériou Súľovských skál. Pozývame vás už 21. mája na ďalší krásny víkend s detskou cyklistikou.



Top