DTPS – 2. kolo Zašová – report

Už dlhšiu dobu sa tešíme z toho, ako Detská Tour Petra Sagana láka okrem slovenských nádejných „saganov“ aj deti z okolitých krajín, najmä z Českej republiky. Za odmenu sme im pripravili domáce kolo DTPS v pohostinnom Valašsku, konkrétne v Zašovej. A toto sme tu veru ešte nemali. Kopcovité trasy sa síce v rámci súťaže vyskytujú každoročne, kombinácia stúpaní, zjazdov a najmä blata tu však ešte v takom rozsahu určite nebola. Našťastie slnečné lúče intenzívne pomáhali zahladiť stopy po celotýždňových lejakoch, deti však mali aj tak dostatok príležitostí vyskúšať si, aké to je jazdiť v blatistom teréne. Zvládli to bravúrne a každý rodič, ktorý si trať prešiel tiež určite uzná, že to jednoduché nemali. Najmä tí menší posunuli latku svojich cyklistických zručností o stupienok vyššie. Vyčerpané tváre v cieli čo to naznačili o tom, že od prvého do posledného dali do toho maximum. Patrí im za to obrovský rešpekt a uznanie. I keď, už o pár minút dokázali vyvádzať na prírodnej pumptrackovej trati, drevených prekážkach, skákajúcich hradoch, či odrážadlách. Tak to ale má byť.

Najlepšie nohy, techniku a formu v Zašovej predviedli stálice Detskej Tour, na stupňoch víťazov či v poradí tesne pod nimi sa však objavili aj nové tváre. To dáva do budúcich kôl nádej, že súťaž bude veľmi zaujímavá. Svedčí o tom aj fakt, že svoj triumf z Lučenca zopakovali iba Alexandra Kadlecová v kategórii Mili dievčatá, Vanesa Šatková a Jakub Mušálek v kategórii Mini. Premierové víťazstvo v sezóne, pre niektorých z nich aj úplne prvé v rámci Detskej Tour Petra Sagana, získali Vivien UngerováDaniel Szilasi v kategórii Mikro, Věnek Valenta medzi Mili chlapcami, Štepánka Dubcová a Adam Bernát v rámci mladších žiakov a Kristína TicháDavidom Lavičkom medzi najstaršími súťažiacimi. Celková účasť 300 cyklistov pri premiére v Českej republike nás nesmierne teší.

Najpočetnejšou kategóriou bola kategória Mili chlapci (58 cyklistov) kde sa vyhlasoval aj skokan kategórie (najväčší posun vo výsledkovej listine). Ďakujeme organizátorom, urobili všetko pre to, aby sme sa v okolí Valašského Meziříčí cítili výborne a podarilo sa im to. Odteraz už vďaka Zašovej naozaj môžeme o Detskej tour Petra Sagana hovoriť s trochou nadsádzky ako o medzinárodnej súťaži. Tentokrát si cyklisti vyskúšali to ťažšie z cyklistickej palety, stále však platí, že naša súťaž je určená pre všetkých, ktorí sa bicyklovaním bavia a vôbec nemusia mať pretekárske ambície. Už  najbližšie 7. 5. v Nitre zase príde na rad o čosi jednoduchšia trať. Príďte aj s vašimi ratolesťami, tešíme sa na vás. Veď bicyklovanie je zábava.



Top