Hviezdny trojlístok vo Svätom Jure

Sagan, Polc, Lombardi…. aktuálny majster sveta, šampión v mestských zjazdoch a olympijský víťaz z Barcelóny. Tak takéto osobnosti prišli medzi účastníkov Detskej tour 1. mája na futbalový štadión do Svätého Jura.

A aj bez medializovania návštevy Petra Sagana na podujatí, bola účasť rekordná – 620 mladých cyklistov na štarte!!

Cyklistická Detská tour v spolupráci s CK Svätý Jur a ostatnými partnermi pripravila síce nenáročnú, ale zaujímavú trať, keď rodičia s tribúny mohli vidieť po celý čas svoje ratolesti počas celej súťaže. Okrem toho na deti čakali obľúbené skákacie atrakcie, maskot Trinity hotels a Pumtrack Filipa Polca, kde sa deti aj za pomoci šampióna Filipa mohli zdokonaľovať na dráhe. Veď len túto dráhu využilo počas dňa 250 cyklistov a neobišiel ju ani Peter Sagan, keď si s Filipom zajazdil, zaskákal ako za starých čias. Peťo spomínal, že takúto pumtrackovú dráhu by chcel mať aj na záhrade na spestrenie, či cibrenie svojej aj tak už výnimočnej techniky. Na záver sme okrem pamätných plakiet a medailí opäť odovzdávali v tombole Cebra Bowden balíčky, Sunroot doboty, Trinity hotels welness poukazy, cyklo oblečenie, ktoré priniesol Peter Sagan a hlavnú cenu bicykel Harry od spoločnosti Velosprint.

Ale poďme k samotnej súťaži.

Najviac sa za predjazdcom súťaže, ktorým nebol nikto iný ako Peter Sagan najviac ponáhľala Júlia Štefániková z Bratislavy a Radovan Murár. Kategória Baby je nesúťažná, ale na štart prilákala aj tak 146 detí do 5 rokov! Lea Fogelová zo Serede v kategórií Mikro dievčatá zvíťazila a napravila si chuť po nevydarenom preteku v Žiari nad Hronom. Miško Nagy z Lučenca zvíťazil vo všetkých troch kolách Detskej tour a túto nevynechal aj keď musel cestovať z Čiech, kde ešte v sobotu štartoval na trialovej súťaži. O Lívii Nogovej z Martina môžeme povedať, že kraľuje v kategórií Mili dievčatá v doterajšom ročníku súťaže naozaj s prehľadom ako aj ďalší Martinčan Michal Šichta. V tejto kategóríí mili chlapci nastúpilo na štart 104 chlapcov!! Tamara Polick musela tento krát bojovať o víťazstvo nie so svojou dvojičkou Zinou, ale z českou bikerkou Dominikou Bezdíčkovou, ktorá uhájila striebornú pozíciu. Svojho krajana Ondřeja Wollera vystriedal po dvoch víťazstvách na najvyššom stupienku ďalší český biker Jakub Mušálek z Háje ve Slezsku. Prvé víťazstvo v tomto ročníku získala aj Linda Paulechová z Nového Mesta nad Váhom a taktiež mladší žiak Adam Bernát opäť z Háje ve Slezsku.  Matthias Schwarzbacher sa musel prvý krát uspokojiť v tomto ročníku z druhým miestom. Yaryna Bitkovska z Ukrajiny sa krok po kroku posúva vyššie a vo Svätom Jure to už vyšlo na najvyšší stupeň a tak cesta z Užhorodu sa oplatila. Timotej Laktiš z Topolčian využil neúčasť Jakuba Barcíka a zvíťazil u najstarších žiakov v súťaži.

Detská tour Petra Sagana pokračuje 4. kolom 29. mája v Levoči.

Generálny partner podujatia: Slovenská sporiteľňa

Partner súťaže: Slovenský zväz cyklistiky, Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, Harry, Trinity hotels, Citroën, Cebra Bowden, Superstany, Sunroot, Cyklomapy, Maad, Sagan Academy, Eleven

Mediálny partner súťaže: Mtbiker, Cycling-info, Sdeťmi.com, Rádio šport, Biker.

jur_1jur_2

jur_6

jur_5

jur_4

jur_3



Top